Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Couscoussalade II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

zout, peper
250 g couscous
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 groene Spaanse peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
3 eetlepels citroensap
2 theelepels citroenrasp

Bereiden

Breng 3 1/2 dl water met zout aan de kook.
Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat de
couscous enkele minuten wellen.
Pel en hak de knoflook en het sjalotje.
Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in dunne ringen.
Verhit 1 eetlepel olie en fruit de knoflook, de sjalot en de peper 1
minuut.
Roer de couscous erdoor en bak alles al roerend ± 5 minuten.
Roer van het vuur af de rest van de olie, de peterselie, het citroensap en
de citroenrasp erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de salade koud.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kleurige gemengde salade
Herfst-maaltijdsalade met rosbief
Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilldescampi‘s met zeewierdressing
Groene salade met kruiden
Tonijnsalade met gedroogde tomaatjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes